Lepo telo je negovano telo

Svi želimo čistu, svežu i lepu kožu, kako lica tako i tela,a mesto na kome bi nega tela trebala da započne je svakako sauna.

Saune se koriste širom sveta za uživanje, opuštanje i poboljšanja zdravstvenog stanja. Prilikom boravka u sauni, toplota pospešuje cirkulaciju krvi što dovodi do velike količine znojenja. Znojenje omogućava telu da se oslobodi štetnih materija i poboljšava cirkulaciju krvi koja je u današnje vreme učestali problem sa kojim se susreću ljudi svih starosnih dobi što je preduslov za razvoj drugih bolesti. Preznojavanje tela do kojeg dolazi tokom boravka u sauni oslobađa organizam od štetnih materija i toksina, jača imuni sistem, opušta telo od napetosti i organizam od stresa. Boravak u sauni učiniće da se osećate zdravije i lakše.

Dobrobiti za korisnika saune su višestruki, a efekat koji se postiže je fizički i psihički. Pravilno korišćenje saune vidno pročišćava ten i čini kožu glatkom i lepom. Upravo prvi efekti saune vidljivi su na koži. Obilno znojenje čisti kožu bolje i prirodnije od bilo kojeg drugog farmaceutskog sredstva. Ono otvara pore i omogućava da odumrle ćelije i nečistoće koje su duboko u koži izađu na površinu. Poboljšava se makro i mikro cirkulacija, koža dobija zdrav sjaj, tonus i elastičnost.

Za razliku od saune, parno ili Tursko kupatilo ima vlažnost vazduha i do 100%. Pomažu prevazilaženje stresova svakodnevnog života, opuštanje i sticanje nove snage kao i poboljšanje opšteg fizičkog i mentalnog blagostanja. Izlaganje visokoj vlažnosti vazduha i temperaturi pomaže koži da se oslobodi nečistoća.

Nakon upotrebe saune, krvni sudovi su prošireni, organizam je zagrejan, rashlađivanjem ulaskom u ledenu vodu, dolazi do sužavanja krvnih sudova i umanjuje se zapremina istih, te se potstiče bolja cirkulacija.

Nešto što nikako ne bi trebalo preskočiti nakon saune, parnog ili Turskog kupatila je svakako piling soba (mokra soba) u kojoj se sve nečistoće sa vaše kože uklanjaju. Koži tela je isto kao i koži lica potrebna priprema pre samog procesa čišćenja. Kao što smo već napomenuli sauna, parno ili Tursko kupatilo su odlična priprema za sam ciljani piling kože jer su tada pore proširene i kompletan loš površinski sloj se lakše uklanja. U zavisnosti od tipa kože, nakon pilinga koriste se pakovanja koja će osvežiti vašu kožu i dati joj novi sjaj.

Takođe, neizostavni deo je mezoterapija tela. Mezoterapija je savremena nehirurška metoda ubrizgavanja vitaminskih koktela i aktivnih supstanci u središnji deo kože. Ovom metodom unose se vitamini, hijaluronska kiselina, kolagen, aminokiseline, sredstva za poboljšavanje cirkulacije i dopremanje aktivnih sastojaka u kožu, koji daju koži glatkoću, elastičnost i mladalački izgled.

Na celulit se najpre nije obraćala pažnja, onda je postao nedopustiva greška za jednu ženu, da bi počelo i njegovo vešto skrivanje. U borbi protiv kože bez “pomorandžine kore” imamo holistički pristup gde tražimo uzrok i rešavamo posledicu.

Ultraton je jedini sistem u svetu koji radi na principu upotrebe bioelektričnih struja identičnih onima koje proizvodi ljudsko telo. Aparat ima 44 oblika biostimulacijskog impulsa, koji se svaki minut menjaju i to klijent oseća, u jednom minutu se promeni 150 000 programskih faza koje stalno upošljavaju nove grupe mišića. Koristeći  biostimulaciju, ultrazvuk i mikrostruje, ovaj aparat izuzetno uspešno rešava problem poput celulita, mršavljenja, zatezanja mišića, relaksacije mišića, svih estetskih nehirurških metoda.  Aparat je biostimulator, ne stimulator, jer deluje na kardiovaskularni sistem, limfni sistem, tkiva i mišiće. Obični stimulatori elektrodama šalju impulse samo mišićima, Ultraton deluje na ceo sistem. Biostimulacija utiče na svaku mišićnu grupu sa izuzetnim rezultatima. Ultraton aparat je neprikosnoven u borbi protiv celulita ali uz njega se lako saniraju i sportske povrede i išijalgija.

Takođe, u zavisnosti od stanja vena, u borbi protiv celulita su i neizostavna anticelulit pakovanja.

Ono o čemu je potrebno posebno voditi računa je linfni sistem koji predstavlja pomoćni put preko koga se tečnost iz međućelijskog prostora vraća u krvotok. Limfna drenaža je jedna od vrlo efikasnih tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Vrši deblokadu limfnih kanala i krvnih sudova, što dovodi do prirodnog protoka limfe iz perifernih delova tela, tako da dolazi do smanjenja otoka i bolova prouzrokovanih preteranom količinom limfe u telu (otok zglobova, jahaće pantalone itd). Ima povoljan efekat na nervni, mišićni i imuni sistem. Regenerišući efekti limfne drenaže nisu ograničeni samo na tkivo koje dreniramo, već i na duboka tkiva, npr. kod osteoporoze i ukočenih zglobova. Osloboditi se viška tečnosti u organizmu znači osloboditi se otrova.

A za blistavu kožu, bez strija, tretman kože dermapenom, najučinkovitija je metoda potpunog podmlađivanja kože i neizostavan korak svih ozbiljnih procedura koje imaju za cilj vratiti mladalačku jedrinu kože tela.